Het Nederlands elftal is al bijna tien jaar lang bezig met een ongeëvenaarde reeks. Oranje is namelijk al negen jaar zonder tegentreffer in thuiswedstrijden tijdens WK-kwalificatie. Dat betekent inmiddels al 976 minuten zonder tegengoal, zo zocht VI uit.

In het WK-kwalificatieduel van vrijdag met Estland kan de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de grens van duizend minuten doorbreken. Dan moet Oranje in de Amsterdam Arena wel 24 minuten doorstaan zonder dat Estland weet te scoren.

Op 13 oktober 2004 moest Oranje voor het laatst een doelpunt incasseren in een thuisduel tijdens de WK-kwalificatie. Destijds waren het de Finnen die vroeg in de wedstrijd wisten te scoren tegen Oranje. In de Arena opende de voormalige Ajacied Teemu Tainio de score. Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy (2x) scoorden echter ook waardoor het Nederlands elftal met 3-1 won.

Daarna volgden in negen jaar tijd tien WK-kwalificatiewedstrijden zonder tegentreffers. De eerste vier van die duels waren nog onder leiding van Van Basten. Armenië (2-0), Roemenië (2-0), Andorra (4-0) en Macedonië (0-0) slaagden er niet in om te scoren.

In aanloop WK 2010 stond Oranje onder leiding van Bert van Marwijk. In een uiterst succesvolle kwalificatieserie, waarin Oranje alles won, wisten IJsland (2-0), Schotland (3-0), Macedonië (4-0) en Noorwegen (2-0) niet te scoren op Nederlands grondgebied.

Eerder in de huidige WK-kwalificatiecampagne werden onder nieuwe bondscoach Louis van Gaal Turkije (2-0) en Andorra (3-0) van scoren afgehouden. Vanavond krijgt Oranje de kans op de 1000 minuten grens te overschrijden.