Nederland - Verenigde Staten Oefenwedstrijden 2015

Nederland - Verenigde Staten is het 2e vriendschappelijk duel van 2015. De 5e keer dat Nederland en de VS tegen elkaar spelen. Nederland - Amerika op 5 juni

Tegenstander
Verenigde Staten
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2015
Wedstrijddatum
5 June 2015
Tijdstip
20:30 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
SBS 6 om 20:00 uur

5 June 2015

Nederland - Verenigde Staten

3 4

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland – Verenigde Staten is het tweede vriendschappelijke duel van 2015. Het is de 5e keer dat Nederland en de VS tegen elkaar spelen, alle wedstrijd waren oefenwedstrijden.

Nederland heeft alle vier de eerdere duels tegen de VS omgezet in winst. Beide landen zijn elkaar nog nooit op een WK tegen gekomen.

De wedstrijd wordt gespeeld in aanloop naar het duel met Letland van een week later. Dit duel tegen de Letten wordt voor Oranje extreem belangrijk met het oog op kwalificatie voor het EK 2016.

Dit vriendschappelijk duel wordt live uitgezonden door SBS 6.

De Verenigde Staten, dat nog altijd onder leiding staat van de Duitser Jürgen Klinsmann moeten het vermoedelijk doen zonder oud-AZ speler Jozy Altidore. Hij mist het duel door een blessure. De meeste spelers uit de selectie spelen in de Amerikaanse competitie.

Het Nederlands elftal mist Arjen Robben in het oefenduel met de VS. Robben raakte in april geblesseerd en is voor langere tijd uitgeschakeld. Wesley Sneijder moet het duel eveneens overslaan omdat hij in de bekerfinale staat met zijn club Galatasaray.

Statistieken

Laatste wedstrijd
3 December 2022: Nederland Verenigde-staten 3 - 1
Gewonnen
5x
Verloren
1x
Gelijkspel
0x

Laatste nieuws