Nederland - Frankrijk Oefenwedstrijden 2016

Met het duel Nederland - Frankrijk staan twee toplanden op 25 maart 2015 tegenover elkaar in de Amsterdam Arena. Lees meer over Nederland - Frankrijk..

Tegenstander
Frankrijk
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2016
Wedstrijddatum
25 March 2016
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
SBS 6 om 20:00 uur
TV-commentator
Leo Oldenburger

25 March 2016

Nederland - Frankrijk

2 3

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Wilde je eigenlijk naar de WK Kwalificatiewedstrijd Nederland – Frankrijk op 10/10/2016? Dan moet je hier klikken!

Met het duel Nederland – Frankrijk staan twee Europese toplanden op 25 maart 2015 tegenover elkaar in de Amsterdam Arena. Een wedstrijd die voor Frankrijk zeer belangrijk is om erachter te komen hoe zij er voor staan met het oog op het EK 2016.

Voor Oranje is het de eerste wedstrijd in aanloop naar de kwalificatie voor het WK 2018, waarin Frankrijk eveneens de tegenstander zal zijn. Bondscoach Danny Blind zal zo snel mogelijk met een vaste basis richting die kwalificaties willen werken. Behalve Frankrijk wordt er ook nog geoefend tegen Engeland, Polen en Ierland en Oostenrijk.

De laatste wedstrijd tegen Frankrijk werd gespeeld op 5 maart 2014 en werd met 2-0 verloren. Tijdens het WK dat volgde wist Oranje echter iedereen te verbazen met een derde plek en stelde Frankrijk teleur.

Bondscoach Danny Blind moet het tegen Frankrijk doen zonder de opnieuw geblesseerde Arjen Robben. In het weekend voorafgaand aan het duel kreeg de bondscoach ook nog afmeldingen van Davy Pröpper, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Erik Pieters en Jürgen Locadia. Daarom haalde Blind Rick Karsdorp bij de selectie. De Feyenoorder zou samen met Vincent Janssen van AZ en Timo Letschert van FC Utrecht kunnen debuteren in Oranje.

Danny Blind gaat tegen Frankrijk werken naar een nieuwe basis op jacht naar een WK 2018 ticket. In welke opstelling hij dit gaat doen is nog onduidelijk, maar mogelijk grijpt hij terug naar het 1-5-3-2-systeem waarmee Louis van Gaal in 2014 zo succesvol was op het WK in Brazilië.

Een dik half jaar na deze oefenwedstrijd staat Nederland – Frankrijk op het programma in de WK Kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

Statistieken

Laatste wedstrijd
13 October 2023: Nederland Frankrijk 1 - 2
Gewonnen
11x
Verloren
13x
Gelijkspel
4x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Frankrijk van 25 March 2016.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws