Oranje heeft ook haar vijfde kwalificatiewedstrijd winnend afgesloten. In een goed gevulde Amsterdam ArenA wordt Estland met 3-0 opzij gezet. Het Nederlands elftal blijft daarmee ongeslagen in groep D.

Nederland speelde een matige eerste helft. Op een mogelijkheid van Robben na worden er geen uitgespeelde kansen gecreëerd tegen het zwaar devensieve Estland. Aanvoerder Wesley Sneijder moet bovendien geblesseerd afhaken; zijn plaats wordt overgenomen door Rafael van der Vaart.

De HSV-voetballer bewijst al vroeg in de tweede helft zijn waarde door de bal in het Estse doel te prikken: 1-0.

In de 72e minuut is Van der Vaart opnieuw belangrijk, door voor te zetten op Robin van Persie. Die kan de bal simpel in het doel tikken: 2-0.

Even later komt Oranje met de schrik vrij. Door een fout van de Oranje-defensie mag Martin Vunk recht op Vermeer afstevenen. Hij werkt de bal echter over doel. Even later, in de slotfase, weet invaller Ruben Schaken ook nog zijn doelpunt mee te pakken.

Na een stroef begin weet het Nederlands elftal dus opnieuw drie punten te pakken. Aanstaande woensdag sluit Oranje de derde kwalificatieronde af, tegen Roemenië.

De totale samenvatting van Nederland-Estland.