Dinsdagavond speelt het Nederlands eltal in de Amsterdam ArenA de wedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Roemenië. Na de overwinning op Estland, de vijfde in de kwalificatiereeks, staat Oranje er zeer goed voor. Bij winst op Roemenië wordt de concurrent op acht punten gezet en kan het WK Oranje bijna niet meer ontgaan.

Oranje zal bijna in dezelfde opstelling aantreden als in de wedstrijd tegen Estland. Alleen aanvoerder Wesley Sneijder, die geblesseerd raakte aan zijn lies, doet niet mee. Hij zal vervangen worden door Rafael van der Vaart, die vrijdag ook al inviel voor de speler van Galatasaray. Kevin Strootman zal bij afwezigheid van Sneijder de aanvoerdersband dragen.

Kenneth Vermeer krijgt opnieuw de voorkeur boven Maarten Stekelenburg en Michel Vorm. De keeper van Ajax kreeg vrijdag weinig te doen, maar bleef de volle 90 minuten scherp.

Het laatste duel met de Roemenen was het uitduel in oktober vorig jaar. Oranje won de beladen wedstrijd (Een Roemeense krant noemde Van Gaal ‘van Hitler’) met 1-4.

Hier de feiten over Nederland-Roemenië op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Roemenië (31e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (26/03/2013)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6, 19:50 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 16-10-2012: 4-1 (winst)
Statistieken: 8x gewonnen, 3x gelijk, 1x verloren