Vlag van Nederland

Oranje zakt naar 9e plek op FIFA-ranglijst

WK 2014

Het Nederlands elftal is op de ranglijst van de FIFA gezakt van de achtste naar de negende plek. Ondanks de twee overwinningen in de WK-kwalificatie (tegen Estland en Roemenië) is Oranje dus gezakt. De beschermde status voor de WK-loting komt hierdoor dus steeds meer in gevaar.


De reden voor de verloren plek is de opmerkelijke stijging van Kroatië, dat van de negende naar de vierde plek oprukte. De Kroaten wonnen de laatste twee duels van Servië en Wales, waarmee de stijging verklaard wordt. Servië en Wales staan gemiddeld hoger dan Roemenië en Estland, en daarom krijgt Kroatië meer punten. Daarbij komt dat enkele punten uit het verleden verdwijnen, wat ook positief of negatief uit kan vallen. Voor een uitleg van de puntentelling kijk hier.

In de top drie van de lijst is niets veranderd. Europees kampioen Spanje blijft nummer één, voor nummer twee Duitsland en nummer drie Argentinië. Engeland en Italië zakte allebei drie plaatsen ten opzichte van het eerder genoemde Kroatië, Colombia en Portugal. Oranje staat met de negende plek nu kort achter de twee Europese landen. De verschillen in de top tien, achter de top drie, zijn sowieso niet groot.

De FIFA-ranglijst © FIFA.com

De FIFA-ranglijst © FIFA.com

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: , ,