Jong Oranje heeft de eerste wedstrijd op het EK voor spelers onder de 21 jaar met 3 – 2 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Oranje zet daarmee meteen een belangrijke stap richting de halve finale.

De spelers van Cor Pot begonnen prima aan het duel en zette gelijk goed druk op de Duitse defensie. Na enkele kleine mogelijkheden was de eerste echte kans voor Adam Maher. Een goede actie buitenom van Kevin Strootman eindigde bij Maher, hij schoot de bal van elf  meter op de keeper.

Het was echter wel een startsein voor een goede fase van Jong Oranje. In de 24e minuut was het raak via een doelpunt van, nu wel, Adam Maher. Hij kreeg de bal na een korte corner terug van Ola John en schoot de bal nu wel langs de Duitse doelman, die niet vrijuit ging. Nog geen kwartier later kwamen de Nederlanders zelfs op een 2 – 0 voorsprong na een prachtige actie van Wijnaldum. Hij draaide sterk weg van zijn tegenstander en zijn schot was de zwakke Duitse doelman te machtig.

In de tweede helft stonden de spelers pas een minuut op het veld toen de bal al op de stip lag. Een fout van Stefan de Vrij resulteerde in een penalty voor Duitsland, nadat Jeroen Zoet, Holtby onderuit haalde. De keeper mocht blij zijn dat het slechts bij geel bleef, en had daarna ook geen antwoord op de goed genomen pingel, 2 – 1.

Duitsland werd sterker en sterker en Oranje kwam er steeds moeilijker uit. Het resulteerde in enkele behoorlijke kansen voor de Duitsers, maar in een doelpunt resulteerde het nog niet. Wel schoten ze nog een keer op de lat. In de 80e minuut was het dan toch raak voor de Duitsers. Holtby liep weg bij zijn tegenstander De Vrij en schoot vanaf 16 meter laag in de hoek, Zoet kansloos. Dit betekende dus de gelijkmaker van Duitsland, 2 – 2.

Duitsland ging op jacht naar de overwinning maar het was uiteindelijk Jong Oranje dat toch aan het langste  eind trok. Een corner werd door Leroy Fer binnen gekopt, 3 – 2. Dit was ook de eindstand waardoor Duitsland met een flinke kater het stadion verliet omdat ze de tweede helft zelfs nog wel recht en kans op meer dan een gelijkspel hadden. Oranje mag blij zijn en op naar Rusland met drie hele belangrijke punten op zak.