Het Nederlands elftal speelde vanmiddag de oefenwedstrijd in en tegen Indonesië. De mannen van Louis van Gaal wisten het duel op Jakarta met 0 – 3 te winnen. Opvallend was dat niet Wesley Sneijder, maar Robin van Persie de aanvoerder van Oranje was. Een signaal van de bondscoach dat Van Persie zijn nummer 1 is.

Zoals al verwacht kon worden was het Oranje dat in de aanval ging. Dit leidde al na 2 minuten in een doelpunt van Wesley Sneijder, deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Oranje zette daarna wel aan, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg van Van Gaal niet. Voor Jeremain Lens was de wedstrijd al snel afgelopen. De aanvaller van PSV raakte al vroeg in het duel geblesseerd en liet zich vervangen door Arjen Robben.

Oranje creerde in de eerste helft wel enkele behoorlijk kansen, maar het positiespel van Oranje ging in een veel te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. Daardoor bleef het 0 – 0 tot de rust. Na de pauze kwamen er vier nieuwe spelers in het veld voor Oranje. Vermeer verving Ajax-collega Cillessen, Heitinga kwam voor Vlaar, Van Wolfswinkel loste Van Persie af en Siem de Jong kwam voor Sneijder.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het dan eindelijk zover. Een voorzet van buitenspeler Ruben Schaken werd tot doelpunt gepromoveerd door invaller Siem de Jong, 0 – 1. In de 67e minuut was het wederom Siem de Jong die opnieuw met het hoofd de 0 – 2 op het scorebord zette.

De wedstrijd ging daarna rustig verder en Oranje bleef wel aandringen, zonder echt gevaarlijk te worden. En nadat Indonesië nog een keer gevaarlijk werd ging het duel als een nachtkaars uit, tot de 90e minuut. Een opleving van Arjen Robben bezorgde Oranje alsnog een doelpunt, 0 – 3.

Dinsdag speelt Oranje de volgende wedstrijd tegen China. Morgen zal de selectie van Van Gaal richting China reizen.