Jong Oranje wint ook haar tweede wedstrijd in de poule. Na Duitsland is nu ook Rusland verslagen. De eerste helft begon weinig sprankelend, met af en toe wat kansen voor beide partijen, gelukkig was daar het schot van Georginio Wijnaldum in de 38e minuut en opende daarmee de score: 1- 0. Leuk feitje, Wijnaldum scoorde ook tegen Duitsland in de 38e minuut. Dat was zeg maar ook het enige leuke aan de eerste helft.

De tweede helft begon al na vijf minuten met rood voor de Rus Chicherin, een overtreding van achter op de enkels van Adem Maher, dat leverde hem direct rood op en met nog 40 minuten te gaan stond Rusland met 10 man tegen een 1 – 0 achterstand aan te kijken. Oranje wist daar gebruik van te maken en de ruimtes werden groter in de 61e minuut kwam daar eindelijk een actie van Luuk de Jong, die tot nu toe nog niet in het toernooi zit, hij kopt op een voorzet van Van Ginkel de 2 – 0. Maar dat de wedstrijd nog niet gespeeld is en Oranje moet blijven opletten werd gelijk duidelijk want nog geen vier minuten later lette Nederland niet goed op en maakte Real Madrid-speler Cheryshev met een rebound in de 65e minuut de 2 – 1.

Jong Oranje pikt gelijk de draad weer op, zo snel dat in de 68e minuut Ola John met een net stiftje de 3 – 1 kon maken. Toen was het de wedstrijd rustig uitspelen, de bondscoach bracht nog enkele wissels in. Danny Hoesen mocht aantreden, de man die eigenlijk niet bij de selectie hoorde stond koud in het veld en maakte direct de 4 – 1 (83e minuut). In de blessuretijd die maar liefst vier minuten extra telde, maakte ook Leroy Fer in de 91e minuut een mooi doelpunt 5 – 1. De grootste uitslag tot nu toe voor Jong Oranje in een eindtoernooi.

Zo blikken we terug op een matige eerste helft, maar een – dankzij een man meer – nette tweede helft. Nu kan Oranje zich gaan voorbereiden op mogelijk de zwaarste tegenstander uit de poule.

Woensdag speelt Jong Oranje haar laatste poulewedstrijd tegen Jong Spanje om 18:00 uur.