Vlag van Nederland

‘Drie of vier kandidaat-opvolgers voor Van Gaal’

EK 2016 Door op 11 juni 2013 om 18:45 uur

Louis van Gaal gaf vorige maand aan dat hij na het WK in Brazilië stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB heeft dus nog ruim een jaar de tijd om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Eén ding is zeker over de nieuwe bondscoach: directeur betaald voetbal Bert van Oostveen wil een Nederlander.

In AD Sportwereld doet Van Oostveen zijn verhaal: “Hij had een contract tot de zomer van 2014. Het was voor mij dan ook geen nieuws. Ik wist dat ik in dit najaar op zoek moest naar een nieuwe coach.”


Meer over

De keuze wordt met meerdere mensen gemaakt: “In samenspraak met de raad van commissarissen. En Technisch manager Mohammed Allach heeft een belangrijke stem. Ik sluit niet uit dat ik er ook met spelers over ga praten. Er zijn volgens mij drie tot vier namen te bedenken die tegen die tijd geschikt zijn of kunnen zijn. En een buitenlandse coach nemen wij niet.”

Op de vraag of ook Louis van Gaal inspraak heeft over zijn opvolger zegt Van Oostveen: “Dat sluit ik niet uit. Ik zou Louis best om advies kunnen vragen.”