Er staat vanavond om 18:00 weer een leuke pot voetbal op het programma: Jong Oranje neemt het in haar laatste poulewedstrijd op tegen Jong Spanje.

Beide teams zijn al geplaatst voor de halve finale, dus het enige waar nog om gestreden wordt is de eerste plek in de groep. Om die reden worden zowel aan Nederlandse als Spaanse zijde de belangrijkste spelers op de bank gehouden. In het geval van Jong Oranje worden alle elf basisspelers van de laatste twee wedstrijden vervangen, bij Spanje staan er nog vijf basisspelers in het team: zo zijn stervoetballers Thiago en Isco wel gewoon van de partij.

Hoewel Nederland al twee groepswedstrijden won, was dat niet helemaal overtuigend. Er werden bijvoorbeeld een hoop tegengoals geïncasseerd. Dat zagen ook analist Jan van Halst en bondscoach Louis van Gaal, die allebei kritiek uitten op het jonge team. Daar trekt Jong Oranje-trainer Cor Pot zich echter niets van aan: “We hebben zestien miljoen bondscoaches en hij is het ook, dus hij mag zijn mening geven.”

De opstelling:
Marco Bizot; Kevin Leerdam, Mike van der Hoorn, Bram Nuytinck, Patrick van Aanholt; Jordy Clasie, Leroy Fer, Tony Vilhena; Florian Jozefzoon, Danny Hoesen en Memphis Depay.

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Jong Spanje
Wedstrijdtype: EK -21 Poulefase
Aanvang wedstrijd: 18:00 (12/06/2013)
Plaats: Petah Tikva, HaMoshava Stadium
Op TV: SBS 6, 17:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger