Over een half uur is het zover, dan zal Jong Oranje het in de halve finale opnemen tegen Jong Italië. De Italianen hadden een bijna ongeslagen reeks, maar in de laatste wedstrijd speelde ze gelijk tegen Noorwegen. De jongens van Cor Pot moeten er vanavond staan, want Jong Italië zal in tegenstelling tot echte selectie van Italië een aanvallende ploeg, het gaat een open wedstrijd worden en de kwaliteit van de teams zal bepalen wie er gaat winnen. Maar om de woorden van Cor Pot te herhalen: “‘We willen nog niet naar huis. Dus we moeten winnen”.

De andere halve finale werd eerder vanavond gespeeld en toen namen de jonge Spanjaarden uit onze poule het op tegen de jonge Noren, deze wedstrijd werd na 45 minuten gemakkelijk door Spanje gewonnen (3 – 0). Als Nederland dus de finale haalt, dan spelen we die wederom tegen Spanje.

De opstelling van Oranje is de ‘A-ploeg’: Jeroen Zoet; Ricardo Van Rhijn, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Marco van Ginkel, Kevin Strootman, Adam Maher; Georginio Wijnaldum, Luuk de Jong, Ola John.

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Jong Italië
Wedstrijdtype: EK -21 Halve finale
Aanvang wedstrijd: 20:30 (15/06/2013)
Plaats: Petah Tikva, HaMoshava Stadium
Op TV: SBS 6, 20:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger