Waar werd verwacht dat we toch minstens de finale zouden halen, werd uiteindelijk de halve finale. Oranje verliest in Israël tegen een beter Jong Italië en daarmee is het EK voor ons voorbij.

Er gebeurde niet veel in de eerste helft, Jong Oranje voetbalde prima en kreeg het meeste balbezit, toch was het Jong Italië die met eens kans in de eerste helft dichtbij de openingstreffer was. Voor de rest liet ook Jong Italië blijken niet vies te zijn van theater en het hardere spel. Daar is Jong Oranje de gehele wedstrijd goed mee omgegaan.

De tweede helft begon rustig en beide teams werden voorzichtiger in hun spel, met wissels van John voor Depay probeerde de bondscoach meer aanval in het spel te krijgen. Even later viel De Vrij geblesseerd uit en daarvoor kwam van Van der Hoorn in de plaats. En die laatste maakte kort daarna een foutje waardoor Borrini in de 79e minuut het eerste en laatste doelpunt kon maken.

De Italianen begonnen vervolgens met tijd rekken, Oranje lukte het vervolgens, ondanks het inbrengen van Leroy Fer, niet om de gelijkmaker te maken. Helaas. Bondscoach Cor Pot heeft afscheid genomen van Jong Oranje met een plek in de halve finale op het EK onder de 21.