Vlag van Nederland

Oranje Leeuwinnen spelen gelijk

Oranje Leeuwinnen Zijlijn Door op 11 juli 2013 om 22:21 uur

Het Nederlandse dameselftal heeft het eerste duel op het EK in Zweden met 0-0 gelijkgespeeld tegen Duitsland. De Duitsers, een van de grote favorieten voor de titel, wist niet te scoren tegen de opvallend sterke Oranje Leeuwinnen.

Oranje begon niet zo sterk aan het duel en Duitsland had de overhand in de eerste helft. De Nederlandse voetbalsters wisten echter knap stand te houden tot de rust. Daar werd een lekker kopje thee genuttigd en toen konden de dames er weer tegenaan.


In het tweede bedrijf wisten de Oranje dames steeds meer van zich af te bijten en werden ze sterker en sterker. Het laatste halfuur was Oranje zelfs de betere van Duitsland. In de laatste seconde kreeg Oranje nog een enorme kans, maar helaas wisten de Leeuwinnen deze niet te verzilveren.

Oranje speelt aanstaande zondag tegen Noorwegen en daarna woensdag de laatste groepswedstrijd tegen IJsland. Door het gelijkspel tegen favoriet Duitsland staat Oranje er in elk geval goed voor. Noorwegen en IJsland speelden de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk.