Vlag van Nederland

Oranje kan deze week weer vol aan de bak, er staan namelijk twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Vrijdagavond neemt Nederland het op tegen Estland en dinsdagavond is Andorra aan de beurt.

Als Oranje beide duels wint dan zijn we als eerste Europese land geplaatst voor het WK volgend jaar in Brazilië. Daarbij kan Oranje ook nog eens het record van West-Duitsland evenaren door het hoogste aantal aaneengesloten overwinningen in de WK-kwalificatie te behalen. Als Oranje beide duels in winst omzet betekent dat zestien overwinningen achter elkaar.

Bondscoach Louis van Gaal heeft Wesley Sneijder opgeroepen als vervanger van Georginio Wijnaldum. Sneijder was in eerste instantie niet geselecteerd voor deze kwalificatiewedstrijden. De kleine middenvelder staat ook nog eens in de basisopstelling van Oranje.

De thuiswedstrijd tegen Estland werd met 3 – 0 werd gewonnen. Oranje had het destijds niet makkelijk, aangezien het bij rust nog 0-0 stond. Bondscoach Van Gaal waarschuwt dan ook voor teveel optimisme.

Hier de feiten over Estland-Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Estland (85e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (06/09/2013)
Plaats: Talinn
Op TV: SBS 6, 20:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 22/03/2013: 3-0
Statistieken: 3x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren

Lees meer over: ,