Vlag van Nederland

‘Oranje moet vol aan de bak’

WK 2014

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond op tegen Andorra. Bondscoach Louis van Gaal verwacht dat het Nederlands elftal vol aan de bak moet tegen de nummer 205 van de FIFA-ranglijst. “Dat wordt geen makkelijke wedstrijd. Tegen zo’n tegenstander spelen is altijd moeilijk”, waarschuwt Van Gaal.


In Europa presteerde alleen San Marino, dat 207e op de ranglijst staat, de afgelopen jaren slechter. “Ze zullen met z’n allen verdedigen en gokken op een counter, dan is het moeilijk voetballen voor ons. Ik heb deze wedstrijd ook heel serieus benaderd, net zoals alle andere wedstrijden. Natuurlijk hebben we veel meer kwaliteit. Dat was vrijdag ook het geval tegen Estland, maar toen wonnen we ook niet.”

De bondscoach gaat ook in op de kritiek op Stefan de Vrij. “Die kritiek kwam van de media, niet van de bondscoach of mijn spelers”, zei hij. “Stefan stond namelijk aan het einde van een keten van fouten en voetbal is een teamsport.” De Vrij zal waarschijnlijk ook gewoon starten morgenavond. Ron Vlaar lijkt de meest logische vervanger van de geschorste Bruno Martins Indi. “Al kan Bruma daar ook spelen”, zei de bondscoach.

Robben, die vervangen zal worden door Schaken, ontbreekt tegen Andorra omdat hij een gele kaart kreeg voor commentaar. “Dat was niet verstandig. Dat heb ik hem ook laten weten. Zo dik zitten we niet in de buitenspelers.”

Oranje is bij winst op Andorra zo goed als zeker geplaatst voor het WK in Brazilië. Als Roemenië punten verspeeld is het Nederlands elftal zeker van het eindtoernooi. “We kunnen het hier afmaken”, zei Van Gaal daarom ook.

Vermoedelijke opstelling: Vorm; Janmaat, De Vrij, Vlaar en Willems; Strootman, Schaars en Sneijder; Schaken, Van Persie en Lens.

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,