Vlag van Nederland

Voorbeschouwing: Andorra – Nederland

WK 2014

Als het allemaal mee zit plaatst het Nederlands elftal zich vanavond met het duel tegen Andorra voor het WK volgend jaar in Brazilië. Oranje moet dan winnen van Andorra en Turkije moet helpen door minimaal een punt te pakken in het duel met nummer twee van Poule D, Roemenië.


Het winnen van Andorra mag in principe geen probleem zijn voor Oranje. Andorra is met de 205e plaats op de FIFA-ranglijst (alleen San Marino staat als Europees land nog lager) een échte voetbaldwerg. Toch moet Oranje de tegenstander niet onderschatten, aangezien dat tegen Estland ook al voor puntverlies zorgde. Of Turkije ook mee wil werken door minimaal een punt te pakken tegen Roemenië zal moeten blijken. Zij spelen vanavond om 20.00 uur de wedstrijd tegen de Roemenen.

Echter zal bij een overwinning van Roemenië plaatsing ook nog slechts een kwestie van tijd zijn. Het doelsaldo van Oranje is zoveel beter dan dat van de Roemenen dat de zes punten voorsprong amper mee ingehaald kunnen worden.

Oranje speelt met bijna dezelfde opstelling als tegen Estland afgelopen vrijdag. Enige veranderingen zijn dat Ruben Schaken en Ron Vlaar in de basis staan ten kosten van Arjen Robben en Bruno Martins Indi. Beide spelers zijn geschorst omdat zij geel pakte in de wedstrijd tegen de Esten.

Behalve de geschorste Martins Indi mag de rest van de verdediging dus ‘gewoon’ blijven staan. Ook Stefan de Vrij, die tegen Estland opzichtig in de fout ging, behoudt het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal.

De complete opstelling van Oranje vind je hier.

Zie hier de feiten over Andorra-Nederland nog een keer op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Andorra (205e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (10/09/2013)
Plaats: Andorra la Vella
Op TV: SBS 6, 20:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 12/09/2012: 3-0
Statistieken: 5x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: , ,