Het Nederlands elftal speelt op 16 november in Genk de oefenwedstrijd tegen Japan. De Japanse voetbalbond heeft de Crystal Arena in Genk, de thuishaven van Racing Genk, gekozen boven het stadion van Standard Luik.

Het duel vindt zoals het er nu naar uitziet plaats op zaterdagmiddag. De precieze aanvangstijd moet nog bekendgemaakt worden door de voetbalbond van Japan. De wedstrijd wordt in België afgewerkt omdat Japan gedurende die periode een trainingsstage afwerkt in België.

Japan heeft zich net als Oranje al gekwalificeerd voor het WK van vorig jaar in Brazilië. Op het vorige WK, in 2010 in Zuid-Afrika, won het Nederlands elftal in de groepsfase met 1-0 van de Japanners door een doelpunt van Wesley Sneijder. In 2009 speelde beide landen een oefenduel tegen elkaar in Enschede. Dat duel won Oranje overtuigend met 3-0.

Update: Het duel begint al om 13.15 uur. Dat heeft de KNVB dinsdag laten weten. Dat de ontmoeting zou worden gespeeld was al bekend, alleen het tijdstip nog niet. Japan speelt thuis in het duel.