Arjen Robben speelt zaterdag zijn 73e interland voor het Nederlands elftal. Voor het eerst heeft Robben de aanvoerdersband om zijn arm aan het begin van het duel. “Ik ben daar echt trots op”, zegt hij.

In het Belgische Genk neemt Robben in het duel tegen Japan de band over van de geblesseerde Robin van Persie. Dat Arjen Robben er wel ‘gewoon’ bij is, mag best bijzonder genoemd worden, aangezien hij vaak geblesseerd was: “Ik moet me maar eens na laten kijken”, grapt hij. “Nee, ik denk dat ik beter naar mijn lichaam luister. Ik sla op tijd een training over en laat me ook wel eens wisselen.”

Robben is een van de oogappeltjes van bondscoach Louis van Gaal. De aanvaller spreekt ook regelmatig dezelfde taal als zijn oude trainer bij Bayern München. Zo heeft hij het, net als Van Gaal, voortdurend over ‘het proces’ waar Oranje mee bezig is. “Ook de duels met Japan en Colombia passen in het proces beter te worden.”

Arjen Robben wil komend jaar op het WK revanche voor zijn gemiste kans in de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Hij weet echter ook dat landen als Spanje, Duitsland en Brazilië verder zijn dan Oranje. “Het moet inderdaad nog blijken of mijn doelstelling realistisch is.”