Bondscoach Louis van Gaal laat vanavond met zijn opstelling voor het duel met Colombia drie spelers onder hem debuteren. Joël Veltman maakt überhaupt zijn debuut in Oranje en Memphis Depay staat na twee invalbeurten voor het eerst in de basis. Ook Gregory van der Wiel zal zijn eerste minuten spelen, onder Van Gaal wel te verstaan.

De bondscoach werkte met zijn selectie de laatste training af in de Amsterdam ArenA, daarna gaf hij commentaar: “Het was daardoor iets anders dan normaal, maar de spelers wisten al wie zou gaan spelen tegen Colombia“, vertelde Van Gaal, die zijn spelersgroep al vroeg informeerde over de opstelling.

De bondscoach moest voor de wedstrijd tegen Colombia nog wel een wijziging doen ten opzichte van zijn oorspronkelijke keuze. Depay komt in het basiselftal na het afhaken van de geblesseerde Robben. Met de komst van Depay op links zal Jeremain Lens naar de rechterflank verhuizen. Siem de Jong staat opnieuw in de spits.

Stijn Schaars vervangt ten opzichte van Japan Nigel de Jong op het middenveld tegen de Zuid-Amerikanen. Hij moet Rafael van der Vaart en Kevin Strootman ondersteunen in de verdedigende en opbouwende taken.

In de verdediging houdt Van Gaal vast aan de rechtsbenige Ron Vlaar centraal op links en moet de beul van Aston Villa Ajacied Veltman ondersteunen bij diens debuut.
Op rechts krijgt Gregory van der Wiel een kans om zich te bewijzen. Hij zal moeten laten zien of hij een serieuze bedreiging is voor Daryl Janmaat. Daley Blind keert terug op de linksachterpositie en Jasper Cillessen verdedigt opnieuw het doel.

De volledige opstelling van Oranje tegen Colombia vind je hier.