Vlag van Nederland

BBC verklaart Oranje voor gek om Azië-trip

WK 2014 Door op 2 december 2013 om 17:08 uur

Arjen Robben in duel tijdens de wedstrijd tegen Indonesië. © Pro Shots Arjen Robben in duel tijdens de wedstrijd tegen Indonesië. © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft er volgens de BBC slecht aan gedaan om in juni tegen Indonesië te spelen. Volgens de Engelse zender vergaarde Oranje door de gewonnen wedstrijd op het zwakke land te weinig punten voor de FIFA-ranking, waardoor het nu geen groepshoofd is op het WK. Daardoor zit Oranje tijdens de WK loting in pot vier.

Complete waanzin, vindt de BBC: “Je moet wel gek zijn om in het jaar voor het WK te gaan oefenen tegen Indonesië, als de punten de meeste waarde hebben.”

Meer over

De KNVB geeft aan dat er geen fouten zijn gemaakt. “Wij kiezen onze tegenstanders op basis van sportieve en strategische uitgangspunten. De wereldranglijst is voor ons daarbij niet leidend. Bovendien is het niet per se belangrijk om groepshoofd te zijn, want ook dan heb je kans om in een zware poule terecht te komen.” Naar verluidt was het reisje naar Azië echter vooral een gelegenheid voor de KNVB om de kas te spekken.


Wil je nog eens weten hoe het zit met die FIFA Ranking, dan kun je dat hier nalezen.