Het eerste Oranje-duel van 2014 is direct een mooi affiche: Frankrijk – Nederland. Woensdagavond speelt het Nederlands elftal haar eerste oefenduel van het jaar in en tegen Frankrijk. Voor de ploeg van Louis van Gaal is het een uitduel, want de teams treffen elkaar in Parijs. Het is de 23e keer in de geschiedenis dat Frankrijk – Nederland gespeeld wordt.

De selectie van Frankrijk heeft met Gouden Bal-genomineerde Franck Ribéry, Real-speler Karim Benzema, City-ster Samir Nasri, Juventus-middenvelder Paul Pogba en Arsenal-spits Olivier Giroud genoeg sterren in het team rondlopen. Of dat er ook uitkomt is een tweede, want de Fransen staan door wisselende resultaten op een matige 18e plek op de FIFA-ranking.

Louis van Gaal kan niet beschikken over een volledig fitte selectie, Arjen Robben kreeg afgelopen weekend een tik waardoor zijn meespelen onzeker is. Michel Vorm en Rafael van der Vaart zijn met griep naar huis en ook Robin van Persie is niet 100% fit. Klaas-Jan Huntelaar is één van de spelers die weer bij de groep gehaald is. De definitieve selectie kent ook enkele debutanten met Klaassen, Promes en Rekik maakten nog niet eerder deel uit van de selectie.

Hier de feiten over de wedstrijd Frankrijk – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Frankrijk (18e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefeninterland
Aanvang wedstrijd: 21:00 (05/03/2013)
Plaats: Stade de France (Parijs)
Op TV: SBS 6, 20:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: EK-groepswedstrijd 13/06/2008: 4-1 (winst)
Statistieken: 10x gewonnen, 4x gelijk, 8x verloren

Wil jij wedden op de wedstrijd Frankrijk – Nederland, met €50,- gratis speelgeld? Klik hier!