Vlag van Nederland

Matig Nederland verliest van Frankrijk

WK 2014 Door op 5 maart 2014 om 22:51 uur

Wesley Sneijder Frankrijk Nederland Wesley Sneijder kon geen potten breken tegen Frankrijk © Pro Shots

Nederland heeft vanavond de eerste interland van 2014 verloren van Frankrijk. Het is de eerste nederlaag sinds augustus 2012, toen Nederland met 4 – 2 verloor tegen België. De Fransen waren een maatje te groot voor de elf waarmee Louis van Gaal aantrad. De bondscoach liet vier spelers debuteren.

De eerste debutant Quincy Promes liet zich al gelijk gelden met een forse overtreding tegen Evra:

Meer over

Strootman viel daarna geblesseerd uit en werd vervangen door Schaars. Tien minuten later maakte Matuidi, opnieuw op prachtige wijze, de 2 – 0.


Het was hopen op een donderpreek van Louis van Gaal in de rust, maar als die er was geweest bleef het effect daarvan uit. Het spelbeeld veranderde niet veel, Frankrijk kwam niet meer tot scoren en speelde de wedstrijd uit. Davy Klaassen maakte nog zijn debuut maar ook die kon geen potten breken in Parijs.

Voor Louis van Gaal was dit een wedstrijd om enkele spelers beter te bekijken, dat dit niet de 11 worden waarmee we het WK in gaan dat lijkt ons duidelijk. Op 17 mei speelt Nederland haar eerste uitzwaaiwedstrijd tegen Ecuador, dan worden de contouren van Oranje voor het WK2014 pas echt zichtbaar.