Vlag van Nederland

Eerste voorselectie WK 2014 bekend

WK 2014 Door op 5 mei 2014 om 13:49 uur

voorselectie-nederlands-elftal Louis van Gaal legt het nog één keer uit. © Pro Shots

De voorselectie WK 2014 is bekend, het Nederlands elftal begint langzaam vorm te krijgen met de eerste voorselectie van Oranje-bondscoach Louis van Gaal. Hoewel nog niet alle (grote) namen zijn opgeroepen, geeft Van Gaal al deels prijs hoe zijn selectie tijdens het WK 2014 er uit zal zien. Opvallende namen in de 20 eredivisie-spelers tellende voorselectie van Oranje zijn Jürgen Locadia, Luc Castaignos en Terence Kongolo.

Naast de drie opvallende namen zijn ook de bekendere namen van spelers uit de eredivisie opgeroepen. Zo kregen onder andere de Ajacieden Veltman, Blind en Klaassen een invitatie en mogen ook de Feyenoorders De Vrij, Boëtius, Vilhena en Martins Indi op het WK blijven hopen, net als PSV’ers Wijnaldum, Narsingh, Depay, Rekik en Zoet.


Meer over

De complete selectie met afbeeldingen vindt u zoals gewoonlijk op onze selectie-pagina. Hier alvast de namen:

Doelmannen
Jasper Cillessen (AFC Ajax), Kenneth Vermeer (AFC Ajax), Jeroen Zoet (PSV),

Verdedigers
Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daley Blind (AFC Ajax), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (AFC Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord),

Middenvelders
Jordy Clasie (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Davy Klaassen (AFC Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord),

Aanvallers
Luciano Narsingh (PSV), Memphis Depay (PSV), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Quincy Promes (FC Twente), Luc Castaignos (FC Twente), Jürgen Locadia (PSV),

Oranje speelt op 17 mei het eerste oefenduel in aanloop naar het WK 2014 tegen Ecuador. Twee weken later is in de Rotterdamse Kuip op 31 mei Ghana aan de beurt en nog eens vijf dagen later speelt Oranje het laatste uitzwaaiduel tegen Wales.

Aan jou de vraag, eens of oneens met deze eerste selectie? Op 13 mei maakt Van Gaal de complete voorselectie van 30 spelers bekend die mogen hopen op het WK.