Vlag van Nederland

Depay: ‘Ik ben sterk en niet bang’

WK 2014 Door op 12 mei 2014 om 10:57 uur

Depay Depay bij de selectie van Oranje © Pro Shots

Meerdere van de stagespelers die momenteel bij Oranje zitten vinden bondscoach Louis van Gaal maar dominant en streng. PSV’er Memphis Depay vindt het echter ontzettend prettig dat de bondscoach zo duidelijk is en zijn spelers op de huid zit.

Depay noemt bondscoach Van Gaal ‘niet streng, maar scherp’. “Ik houd van een trainer die me kort op mijn flikker zit. Dat is goed voor mij”, zegt Depay tegen Heldenonline.nl. Depay noemt zichzelf ‘een veeleisend type’. “En dat is de bondscoach ook.”


Meer over

De buitenspeler van PSV zit lekker in zijn vel. “Ik pak goed mijn rust. En ik ben sterk. Ik ben niet bang om te falen. Dat weet iedereen wel. Dat heb ik al vaker verteld. Mentaal is voor mij geen probleem. Ik ben mentaal sterk. Ik weet dat het daar goed zit”, aldus Depay.

De wisseling van het systeem van 4-3-3 naar 5-3-2 die mogelijk voor de deur staat, deert Depay niet. Mogelijk wordt daarbij zijn positie van buitenspeler mogelijk geschrapt. Het maakt Depat echter niet uit. “Het maakt mij niet uit, ik kan alles invullen.”

Aanstaande zaterdag speelt Oranje het oefenduel tegen Ecuador. Depay hoopt uiteraard van de partij te zijn.