Vlag van Nederland

Van Gaal moet vandaag kiezen bij Oranje

WK 2014 Door op 13 mei 2014 om 08:42 uur

Louis van HGaal Louis van Gaal tijdens de persconferentie © telegraafTV

Bondscoach Louis van Gaal moet uiterlijk vanavond een lijst van 30 spelers inleveren bij de wereldvoetbalbond FIFA. Uit die lijst van 30 man moet hij vervolgens begin juni de definitieve WK-selectie van 23 spelers uit voortkomen.

Afgelopen week riep Van Gaal twintig eredivisie-spelers op die een trainingsstage af mochten leggen in Hoenderloo. Marco van Ginkel (Chelsea) voegde zich daarbij toen Jürgen Locadia van PSV geblesseerd raakte. Gisteren sloot ook Dirk Kuyt aan zodat de selectie uit 21 spelers bestaat.


Meer over

Niet al die 21 spelers zullen vermoedelijk bij de laatste 30 namen van de bondscoach zitten. Uit het buitenland is er namelijk ook nog een waslijst aan spelers die kans maken om mee te gaan naar het WK in Brazilië. Onder meer Robin van Persie, Arjen Robben, Nigel de Jong, Jeremain Lens, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ron Vlaar, Gregory van der Wiel, Klaas-Jan Huntelaar sluiten nog aan.

Daarnaast zijn er ook nog twijfelgevallen als de Guzman, Fer en Verhaegh en natuurlijk de keepers Tim Krul en Michel Vorm. Er zullen dus vandaag al enkele speler teleurgesteld worden door bondscoach Van Gaal. De wedstrijd tegen Ecuador van aanstaande zaterdag zullen nog wel een aantal van de ‘buitenlanders’ ontbreken door verplichtingen bij hun club.