Vlag van Nederland
Louis van Gaal tijdens trainingsstage

De afvallers van Oranje

WK 2014

Bondscoach Louis van Gaal maakte dinsdagavond zijn voorselectie voor het WK 2014 bekend. Daarin ontbreken enkele grote namen die door veel Nederlanders wél in de selectie verwacht werden.


De meest opvallende afwezige is Gregory van der Wiel. De rechtsback van PSG kende een uitstekend seizoen bij de kampioen van Frankrijk, maar wordt door Van Gaal toch buiten de selectie gelaten. Het lijkt erop dat hij niet helemaal fit is, maar of dat de doorslaggevende factor is geweest is niet bekend. Behalve Vd Wiel zijn ook de verdedigers Virgil van Dijk, Johnny Heitinga en Joris Mathijsen niet opgeroepen door de bondscoach.

Minder opvallende namen die afvielen zijn Davy Klaassen, Luc Castaignos, Marco van Ginkel en Luciano Narsingh. Ook de naam van Kenneth Vermeer hoeft niet als een verrassing gezien te worden, al gaf Van Gaal eerder wel aan dat Vermeer precies in zijn profiel past. Urby Emanuelson (AC Milan) en Maarten Stekelenburg (Fulham) zijn nog twee ervaren spelers die geen uitnodiging ontvingen.

De spelers die wél opgeroepen werden vind je op de selectiepagina.

Auteur: Max
Foto: Van Gaal tijdens de trainingsstage © Pro Shots

Lees meer over: ,