Bondscoach Louis van Gaal heeft gisteren min of meer zijn opstelling voor de wedstrijd Ecuador – Nederland bekendgemaakt. De oefenmeester gaf aan dat zijn aanvoerder Van Persie sowieso zal spelen. De overige basisspelers zullen allemaal spelers zijn die al vanaf het begin van de trainingsstage bij Oranje zitten.

Doordat Dirk Kuyt, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Leroy Fer, Patrick van Aanholt, Michel Vorm, Tim Krul en Jonathan de Guzman pas donderdag aansloten en Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Jeremain Lens en Arjen Robben nog ontbreken kon de opstelling dus al grotendeels gemaakt worden.

Aangezien ook nog eens vier spelers terugstroomden naar Jong Oranje, houdt Van Gaal voor het oefenduel Nederland – Ecuador van morgen tien veldspelers en twee keepers over. De vraag is dus alleen nog of Ajax-keeper Cillessen of PSV-doelman Zoet in de basis mag starten.

De achterhoede zal vermoedelijk bestaan uit Daryl Janmaat, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Terence Kongolo. Op het middenveld zijn Daley Blind en Jordy Clasie de controlerende spelers en krijgt Georginio Wijnaldum de kans als ‘nummer 10’, achter de twee spitsen Van Persie en Memphis Depay.

Helemaal zeker is het natuurlijk nooit bij Van Gaal, maar het lijkt erop dat dit de opstelling zal worden tijdens Nederland – Ecuador:
Cillessen; Janmaat, Veltman, de Vrij, Martins Indi en Kongolo; Blind, Clasie en Wijnaldum; Van Persie en Depay.

Meer informatie over hoe laat Oranje speelt of wie de commentator is tijdens Nederland – Ecuador? Klik dan hier.

Opstelling Nederland - Ecuador © meemetoranje.nl

Opstelling Nederland – Ecuador © meemetoranje.nl