Vlag van Nederland

Matchday: Nederland – Ecuador

WK 2014 Door op 17 mei 2014 om 08:55 uur

Nederland tegen Ecuador 17 mei 2014 Nederland - Ecuador 17 mei 2014 © Mee met Oranje

Nederland – Ecuador, om 20:30 uur vanavond is het dan eindelijk zover, dan gaan we een eerste glimp zien van het idee dat Louis van Gaal heeft voor het WK 2014 in Brazilië.

De afgelopen week is er hard getraind en veel gesproken over het nieuwe speelsysteem van het Nederlands elftal (1-3-5-2). In de wedstrijd tegen Ecuador ontbreken nog enkele vaste waarden waardoor Van Gaal het systeem zal testen met bijna alleen maar eredivisie-spelers. Alleen aanvoerder Robin van Persie zal vermoedelijk in de basiself starten.


Meer over

Nederland – Ecuador is het eerste meetpunt voor bondscoach Louis van Gaal op weg naar het WK. De spelers die morgen in de basis staan zullen de kans krijgen om te laten zien dat zij bij de selectie van 23 spelers behoren die daadwerkelijk naar het WK in Brazilië gaan. Voor 2 juni zal Van Gaal zijn definitieve selectie bekend moeten maken.

Rekik, Vilhena, Boëtius en Promes volgen komende week een trainingsstage bij Jong Oranje en spelen mee in de EK-kwalificatieduels met Schotland en Luxemburg. Zij zullen daarom ontbreken tijdens de wedstrijd Nederland – Ecuador. Van Gaal geeft echter aan dat ook zij nog altijd kans maken om mee te gaan naar Brazilië.

Aangezien Van Gaal in de persconferentie heeft gezegd dat Van Persie in de basis zal starten, en hij verder alleen zal spelen met spelers die al vanaf het begin bij de trainingen aanwezig, zijn kunnen de basiself al ingevuld worden.

De opstelling van Oranje in het duel Nederland – Ecuador is daarom als volgt:
Cillessen; Janmaat, Veltman, de Vrij, Martins Indi en Kongolo; Blind, Clasie en Wijnaldum; Van Persie en Depay.

Meer informatie over hoe laat Oranje speelt of wie de commentator is tijdens Nederland – Ecuador? Klik dan hier.