Aanvoerder Robin van Persie is samen met Arjen Robben het enige zekerheidje in de basiself van Oranje. Welk systeem Van Gaal ook zou spelen, Van Persie zal in de spits staan. De spits van Manchester United wil de komende drie wedstrijden gebruiken om wedstrijdfit te worden, te beginnen vanavond in het duel Nederland – Ecuador.

De aanvoerder van Oranje stond na het Champions League-duel met Olympiacos Piraeus op 19 maart buitenspel met een kniekwetsuur. Hij heeft echter alweer wat minuten gemaakt bij zijn club en gebruikt nu nog de oefenduels met Ecuador, Ghana en Wales om 100% fit te raken. “Ik voel me goed”, zei hij tegen the Guardian.

Van Persie hoopt stiekem op een ‘Van Basten-scenario’ uit 1988, toen Van Basten een groot deel van het seizoen miste en daardoor nog fris was tijdens het gewonnen EK. “Als je een heel seizoen gevoetbald hebt, kun je op het eind wat vermoeid zijn. Maar ik ben juist fris, ik heb geen last meer van mijn knie en heb zin in het WK. Ik ben honderd procent fit, ik heb alleen nog een keer negentig minuten nodig.”