Nederland – Ecuador is voor het Nederlands elftal het eerste oefenduel in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië. In de Amsterdam ArenA wordt vanavond om 20.30 uur afgetrapt tussen de beide landen die over zo’n vier weken mee gaan doen op het WK.

De eredivisie-spelers die door Louis van Gaal waren uitgenodigd voor de eerste oefenstage zijn inmiddels zo’n anderehalve week in training. Zij mogen vanavond in het duel met Ecuador laten zien wat ze waard zijn. Van de spelers uit buitenlandse competities, die pas donderdag aansloten bij, zal alleen aanvoerder Robin van Persie aan de aftrap staan. Onder meer Arjen Robben, Wesley Sneijder en Nigel de Jong ontbreken nog bij de selectie. Zij sluiten dinsdag aan omdat ze nog verplichtingen hebben bij hun club.

Terence Kongolo zal vanavond zijn debuut maken in het shirt van het Nederlands elftal. De Feyenoorder zal tijdens Nederland – Ecuador vermoedelijk de linkervleugel moeten bestrijken. De 20-jarige verdediger vormt een verdediging met zijn Feyenoordmaatjes Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat. Ron Vlaar, die speelt in plaats van Ajacied Joël Veltman, zal het vijftal achterin completeren.

In de goal krijgt Jasper Cillessen de voorkeur boven PSV-doelman Jeroen Zoet. Op het middelveld vormen Clasie, Blind en Wijnaldum een Feyenoord-Ajax-PSV-driehoek en voorin krijgt aanvoerder Van Persie gezelschap van Memphis Depay.

De opstelling van Oranje tijdens Nederland – Ecuador is als volgt:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi en Kongolo; Blind, Clasie en Wijnaldum; Van Persie en Depay.

Lees hier de feiten over Nederland – Ecuador nog eens:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Ecuador
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS6, 19:50
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: Oefenwedstrijd op 01-03-2006 (1-0 winst)
Statistieken: 1x gewonnen