Het was een vervelend seizoen voor Georginio Wijnaldum. De middenvelder van PSV was lang geblesseerd en is pas net weer fit. Nu hoopt hij op een mooi toetje door toch nog deelname aan het WK af te dwingen.

“Ik heb een lang seizoen gehad, maar dan wel met revalideren, niet met wedstrijden spelen. Ik ben blij dat mijn seizoen er nog niet op zit, het mag van mij nog wel even duren”, zei Wijnaldum zaterdag na de oefenwedstrijd tegen Ecuador (1-1).

Wijnaldum kreeg tegen Ecuador de kans als nummer tien. Hij liet zien gretig te zijn: “Ik kan op alle posities op het middenveld spelen omdat ik veel loopvermogen heb, maar dit is mijn favoriete plekje, op 10 achter de spitsen. In balbezit kon ik tussen de linies spelen; Ecuador zette geen man op mij, dus ik had veel vrijheid.”

Wijnaldum wil de concurrentie met vd Vaart en Sneijder graag aan gaan: “De concurrentie is heel hoog, maar dat weet je als je geselecteerd wordt voor Oranje. Dat is nooit anders geweest. Ik kan alleen maar zo goed mogelijk mijn best doen om het de bondscoach zo moeilijk mogelijk te maken met zijn keuzes. Ik zit bij de voorselectie van 30 man, dus kans heb ik sowieso.

Wijaldum zelf keek met gemengde gevoelens terug op het duel met Ecuador: “In het begin ging het lekker, maar daarna werd ik in balbezit veel te slordig. Dat moet beter, zeker straks op het WK. Het was geweldig om met een spits als Van Persie te spelen, hij is echt wereldtop, dat zag je wel aan dat doelpunt. Ik moest nog wel even wennen aan zijn loopacties, maar daar hebben we nog een paar weken voor.”