Het was een pijnlijk moment, Daryl Janmaat werd vlak voor rust in het duel met Ecuador op zijn enkel geschopt. Het was een harde overtreding van de Ecuadoriaan die de enkel van Janmaat dubbel deed klappen. Er werd gevreesd voor het WK. “Het was een smerige overtreding”, aldus Janmaat.

Janmaat sprak gisteren de verwachting uit dat het meevalt met zijn blessure. “Het zag er uiteindelijk erger uit dan het was.” Janmaat vreest dan ook niet voor zijn deelname aan het WK in Brazilië. “Zover is het volgens mij nog niet, al heb ik denk ik wel geluk gehad. Ik kreeg een aardige schop op mijn enkel en volgens mij klaptie die ook nog dubbel. Het was een smerige overtreding.”

Een scan in een ziekenhuis moet vandaag duidelijkheid geven over de ernst van de blessure. “Het lijkt er op dat het allemaal wel meevalt. Maar ik spreek uit derde hand, dus we moeten even afwachten.”

Ook Louis van Gaal verwacht niet dat de blessure van Janmaat al te ernstig is. “Het is altijd moeilijk om hier iets over te zeggen”, zei de bondscoach. “Daryl gaat zondag voor onderzoek naar het ziekenhuis, de uitslag hoor ik dan wel. Maar de verwachting is dat het wel meevalt.”