Vlag van Nederland

Oranje-camping sluit al na de poulefase

WK 2014 Door op 20 mei 2014 om 10:42 uur

Oranje camping De Oranjecamping in Sao Paulo © oranjecamping.nl

De Oranjecamping die dit jaar in Sao Paulo opgezet is zal sowieso sluiten na de poulefase. Ook al haalt Oranje de volgende ronde, de camping zal na de drie groepsduels sluiten. Alleen als Nederland heel ver komt in het toernooi, wordt er wellicht een nieuwe Oranjecamping uit de grond gestampt.

De directeur van de Oranje-camping, Daniël Frankenhuis vertelt: “We houden na de eerste ronde alleen een internationale camping in Rio over, waar iedereen uit welk land dan ook welkom is.” Hij geeft toe dat de financiën de organisatie dwingt om te stoppen na ronde 1. De camping in Sao Paulo mag tot nu toe per wedstrijd van het Nederlands elftal zo’n 450 gasten verwelkomen, dat is ongeveer kostendekkend.

Meer over

Er worden de komende weken nog wel boekingen verwacht, maar na de poulefase wordt het te duur: “Maar voor de achtste finale en de kwartfinale is het qua tijd en afstanden niet te doen om met de camping achter Oranje aan te reizen,” zegt Frankenhuis.


De organisatie van de Oranje-camping is dit jaar ook de organisator van de Belgencamping in Rio. Daar is de belangstelling met zo’n kleine 600 fans per wedstrijd nu al groter. Die Belgencamping wordt na de eerste ronde omgebouwd tot internationale camping. ‘Voetbalfans willen altijd wel in Rio zijn,’ zegt Frankenhuis.

Boek een reis naar de Oranjecamping