Vlag van Nederland

VdV: ‘Bij Oranje uit de sleur’

WK 2014 Door op 23 mei 2014 om 17:56 uur

Sneijder en vd Vaart Vd Vaart met 'concurrent' Sneijder © Pro Shots

Rafael van der Vaart is blij dat hij na een lang en vervelend seizoen bij HSV nu bij Oranje is aangesloten. Hij kan daar eindelijk de sleur van het afgelopen seizoen van zich afspelen. “Ik word hier echt uit de sleur van het seizoen genomen.”

Het was zwaar voor Rafael vd Vaart bij HSV: “Ik heb me het schompes gelopen en zag alleen maar hoge ballen over me heen vliegen. Ik wilde echt meegaan in degradatievoetbal. Maar dat is niet eenvoudig. Ik speelde ook niet goed en dan heeft HSV minder kans om te winnen. Eigenlijk is het ook ongelooflijk dat we er met slechts 27 punten nog in zijn gebleven. Toch voelt dat als een prijs.”


Meer over

Van der Vaart trekt zich steeds minder aan van de kritiek, die hij de afgelopen maanden vel kreeg: “Toen ik 20 was, wilde ik nog vechten met iemand die heel slecht over me schreef. Maar ik ben wijzer geworden. Gelukkig wel. Al vind ik het soms wel ver gaan als mensen op tv om een tafel zitten en ook onze vrouwen in de maling nemen. Ik ben niet de enige die daar een draai om de oren krijgt. Als je hoort hoe ze soms over de bondscoach praten. Heftig hoor. Al denk ik wel dat onze fans meer verstand hebben dan de mensen daar aan tafel.”

Van der Vaart weet dat er twijfels zijn over zijn fysieke gesteldheid. “Die zijn er altijd geweest. Ik kan nog steeds belangrijk zijn, ook voor het Nederlands elftal’, zegt Van der Vaart. “Dat wil ik laten zien. Nog maar twee spelers gaan zeker naar het WK. Dat zijn onze aanvoerders”, doelt hij op Robin van Persie en Arjen Robben. “Ook ik moet afwachten.”