Bruno Martins Indi voelt zich heerlijk bij Oranje. De verdediger van het Nederlands elftal mag zo goed als zeker mee naar Brazilië en zal nog basisspeler zijn ook. Hij leert echter nog elke dag enorm veel bij, van meerdere personen.

Martins Indi roemt eerst zijn teamgenoot van Feyenoord, Stefan de Vrij: “Zowel bij Oranje als bij Feyenoord leer ik veel van Stefan. Hij is een heel rustig persoon, terwijl ik mijn hart op de tong heb. Voetbaltechnisch leer ik veel van Danny Blind, die ziet alles”, zo zegt hij tegen Feyenoord Magazine.

Ook van Arjen Robben leerde Martins Indi ontzettend veel: “Na de interland tegen Estland moesten Arjen Robben en ik tegelijk naar huis omdat we allebei geschorst waren”, zegt Martins Indi. “Toen zaten we samen in de taxi en in hetzelfde vliegtuig. Dat was leuk om mee te maken, want hij gaf mij in onze gesprekken heel veel vertrouwen. Dat was in een tijd dat in de media verhalen verschenen dat de verdediging de achilleshiel is van het Nederlands elftal. Ik trok me dat destijds best wel aan, maar Arjen pepte mij op.”

Martins Indi vertelt verder: “Hij voetbalt in de top, heeft met tegenslagen te maken gehad en is reserveaanvoerder van Oranje. Als hij dan zegt welke details ik moet verbeteren vanuit zijn ervaring met topverdedigers en zegt hoe hij mij in de groep ziet, is dat heel leerzaam. Je bouwt dan ook iets op met elkaar en weet dat je later nog eens bij hem kunt aankloppen.”