Robin van Persie gaat een cruciale rol spelen tijdens het aankomende WK in Brazilië. Dat zegt althans Nigel de Jong, die denkt dat de doelpunten van Van Persie ontzettend belangrijk zullen zijn voor Oranje. Tegenover nu.nl legt De Jong zijn mening uit: “Hij blijft aan de lopende band scoren, fit of niet fit. Als hij weer is opgelapt, scoort hij, dat is een grote kwaliteit.”

Niet alleen de doelpunten van de topscorer van Oranje zijn belangrijk volgens de Jong: “Robin is als aanvoerder ook het boegbeeld van het Nederlands elftal. En terecht. Hij kan dat speciale geven aan een elftal, die extra waarde. Een heerlijke speler om in je elftal te hebben, je kan altijd de bal bij hem kwijt. Hij is intelligent, wacht z’n momenten goed af, het is echt een rasvoetballer.”

De middenvelder van Milan houdt van een type mens zoals Van Persie is: “Robin is een bluffer, net als ik. En dat terwijl hij niet eens uit Amsterdam komt. Hij nam die bluf van de straat altijd mee naar het veld en dat doet hij nog steeds. Dat is mooi om te zien. Dat gevoel van: kom maar op. Daarom kunnen we het ook zo goed met elkaar vinden.”