Vanavond werd in Rotterdam de oefenwedstrijd Nederland – Ghana gespeeld. Het was het tweede duel in aanloop naar het WK in Brazilië. In de Rotterdamse Kuip won Oranje met 1-0 van de Afrikaanse ploeg.

Het Nederlands elftal van bondscoach Van Gaal speelde, in het nieuwe blauwe uittenue, tegen Ghana met het beoogde basiselftal. Zo stond Jonathan de Guzman op het middenveld en Daley Blind linksback.

Al na vijf minuten was het raak voor Oranje, Robin van Persie maakte op aangeven van Wesley Sneijder de 1-0. Meteen werd duidelijk dat Robben, Sneijder en Van Persie elkaar goed wisten te vinden. De steekpass was van Robben, de voorzet van Sneijder en Van Persie stond op de goede plek.
Zie de goal van Van Persie hier:

Daarna kreeg Oranje nog twee grote kansen. Arjen Robben had het vizier echter nog niet helemaal op scherp staan en wist beide kansen niet tot doelpunt te promoveren. Mede daarom stond het bij rust nog ‘slechts’ 1-0 voor Oranje.

Oranje begon de tweede helft met dezelfde elf spelers als in de eerste helft. Het team van Louis van Gaal probeerde aan te zetten maar kwam moeilijk tot kansen. Er werden echter ook zeer weinig kansen weggegeven door het compacte spel van Oranje.

Nederland speelde tot de 74e minuut in dezelfde opstelling, pas toen viel Memphis Depay in voor aanvoerder Robin van Persie. Met de jonge PSV’er probeerde Oranje het nog wel, maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Oranje boekt in elk geval weer eens een overwinning, en dat geeft vertrouwen in aanloop naar het WK. De bondscoach zal echter ook gezien hebben dat er nog genoeg moet gebeuren om in topvorm te raken.

De wedstrijd Nederland – Wales is woensdag het laatste oefenduel in aanloop naar het WK.