Vlag van Nederland
Spanje en Nederland halverwege op 1-1

Spanje en Nederland eindigt in 5-1 winst

WK 2014

Vanavond was het dan eindelijk zover, Spanje – Nederland op het WK 2014. De herhaling van de WK-finale van 2010 in Salvador, wordt gespeeld in een benauwd Salvador.


Al binnen tien minuten had Wesley Sneijder een grote kans om Nederland op 1-0 te zetten. Casillas lag echter in de weg nadat Sneijder werd weggestuurd door Arjen Robben. Niet veel later was het Diego Costa die de kans kreeg voor Spanje, maar Ron Vlaar lag keurig in de weg en werkte de bal weg uit het zestienmetergebied van Nederland.

In de 27e minuut kreeg Spanje een penalty, De Vrij haalde Diego Costa onderuit en de scheidsrechter weer resoluut naar de stip. Xabi Alonso wist vervolgens oog in oog met Cillessen de 1-0 voor Spanje te maken. Of het een penalty was valt te betwijfelen, zoals in onderstaande beelden te zien in:

Xabi Alonse zette Spanje in elk geval op voorsprong met de penalty:

Nederland probeerde daarna aan te zetten, maar had het lastig tegen de compact spelende Spanjaarden. Spanje speelde de bal daarna rustig rond en Oranje wist maar nauwelijks voor gevaar te stichten.

Tot de 44e minuut, een prachtige pass van Blind wordt door Robin van Persie gepromoveerd tot een doelpunt met een schitterende kopgoal. Zie de wereldgoal boven het bericht.

Spanje en Nederland gingen daarna met een 1-1 stand rusten.

In de tweede helft liet Oranje niks heel van Spanje. Oranje won het duel uiteindelijk met 5-1 door goals van Robben, de Vrij, Van Persie en opnieuw Robben. Zie de samenvatting van Spanje – Nederland hier.

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: , , ,