Nigel de Jong weet dat het Nederlands elftal weer vol aan de bak moet tegen Australië tijdens het tweede groepsduel, aanstaande woensdag in Porto Alegre. Australië verloor het eerste groepsduel van Chili en zal dus alles aan doen om de punten binnen te slepen.

Nigel de Jong is zich daarvan bewust: “Australië vecht voor zijn laatste kans en zal er vol op gaan. Wij moeten ons daar goed op voorbereiden, maar gaan gewoon voor de drie punten.”

De Jong zag Spanje de aanval kiezen tegen Oranje, maar weet niet wat hij van de Australiërs moet verwachten: “Misschien probeert Australië dat ook wel, dat moet nog blijken. De euforie was groot na de zege op Spanje, maar we zullen tegen Australië ook weer honderd procent moeten zijn.”

Cahill is de belangrijkste speler van Australië, de Jong kent zijn kracht: “Ik ken hem vrij goed, heb vaak tegen hem gespeeld. Cahill is een zeer goede voetballer, hij speelt met heel zijn hart voor zijn land. Vooral in de lucht is hij heel gevaarlijk. Zelden heb ik een speler met zo’n goede timing gezien. We zullen bij hun crosspasses moeten uitkijken voor zijn kopballen. Al is hij natuurlijk niet de enige speler die gevaar kan stichten.”

Ook kijkt de Jong nog even terug op Spanje en ziet nog genoeg verbeteringen: “In de eerste helft waren we voetballend minder dan Spanje, speelden we iets te veel de lange bal. We moeten op het goede moment vooruit spelen en in balbezit investeren. De tweede helft was fantastisch, dat heeft iedereen kunnen zien.”