Vanavond staat het tweede duel van Oranje op het programma. In Porto Alegre wordt Australië – Nederland gespeeld om 18.00 uur Nederlandse tijd. Na de 5-1 overwinning op Spanje verwacht iedereen dat Nederland Australië wel even zal verslaan.

Arjen Robben verwacht echter een lastig duel: “Australië zal echt volle bak gaan”, zegt de aanvaller van Nederland over het duel met Australië. “Wij zullen deze horde echt niet zomaar even nemen.”

Australië verloor het eerste duel van dit WK met 3-1 van Chili terwijl Oranje dus een dikke overwinning behaalde tegen de Wereldkampioen: “Maar daarin schuilt ook het gevaar. We moeten niet gaan denken dat we makkelijk van ze winnen. We beginnen gewoon weer op 0-0 en zullen alles moeten geven. Het zal wellicht een iets andere wedstrijd worden dan tegen Spanje.”

Australië vecht voor z’n laatste kans, en zal volle bak gaan: “Zij geven alles voor hun land, gaan vol gas tot ze omvallen. Wij zullen hetzelfde moeten doen.”

Oranje zal echter met een goede mentaliteit ten velde treden. “De druk neemt toe, maar er zit veel karakter in onze ploeg. Ook de talentvolle jonge spelers laten zich niet gek maken. Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd, maar ben ervan overtuigd dat we er weer klaar voor zijn.”

Ook Sneijder spreek dezelfde woorden: “Ik begrijp dat de euforie groot is in ons land na die zege op Spanje” zei hij dinsdag na de laatste training. “Maar bij ons niet. We hebben drie punten en een goed doelsaldo, meer niet.”

“Na de 5-1 tegen Spanje denkt de buitenwereld er misschien heel makkelijk over, maar wij weten wat we moeten doen. We weten hoe we Australië moeten bestrijden.”

“Maar ook onze jonge spelers beseffen heel goed dat we weer voor een lastige wedstrijd staan. Dat merk je aan alles. We hebben nog nooit van Australië gewonnen. Misschien zegt dat wel iets.”