Het Nederlands elftal kreeg na de overwinning tegen Spanje volop complimenten van over de hele Wereld. Ook Diego Maradona feliciteerde Oranje met de overwinning en vertelde onder de indruk te zijn van het spel van Nederland.

Martins Indi vond het leuk complimenten van Maradona te krijgen: “Ik heb Maradona nooit zelf zien spelen, toen was ik nog niet geboren”, zegt de verdediger. “Maar ik bedank hem voor de complimenten. Het is een apart gevoel dat wij zoveel mensen plezier en vreugde hebben gegeven met die wedstrijd tegen Spanje. Maar voor ons is die eerste wedstrijd alweer een gepasseerd station, we zijn al dagen gefocust op Australië.”

De scherpte en focus voor Australië kwam vanzelf volgens Martins Indi: “En dat komt dan puur uit ons zelf. Het is gewoon voor iedereen duidelijk wie welke taak dient uit te voeren. We focussen ons volledig op ons eigen spel, eigenlijk doet het er voor ons niet toe tegen wie wij spelen. Spanje heeft veel kracht gekost, maar hier in Porto Alegre is het veel minder warm dan in Salvador. Dat zou een voordeel kunnen zijn.”

Of Oranje nu ineens favoriet is durft de sterke Indi niet te zeggen: “Want ik kijk hier eigenlijk nauwelijks naar andere wedstrijden. Ik ben alleen maar bezig met Oranje en de eerstvolgende wedstrijd. We denken dat wij ver kunnen komen als wij een eenheid vormen. We willen Nederland blij maken. Ja, net zo blij als vrijdagavond tegen Spanje.”