Vanavond om 18.00 uur staat het duel Australië – Nederland op het programma. Het tweede duel voor Nederland en Australië wordt gespeeld in de Braziliaanse stad Porto Alegre.

Porto Alegre ligt in het Zuid-Oosten van Brazilië en telt ruim 1,5 miljoen inwoners. De stad is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul en is een belangrijke rivierhaven aan de monding van vier belangrijke rivieren in de Rio Guaíba. Het stadion Estádio Beira-Rio werd in 1969 gebouwd. Het stadion is de thuisbasis voor voetbalclub SC Internacional. Het stadion is verbouwd voor het WK en er kunnen nu 60.000 toeschouwers in. Daarvan zullen er vandaag 15.000 Australisch zijn en slechts 4000 Nederlands.

Nederland wist nog nooit te winnen van Australië. In de drie voorgaande ontmoetingen speelden Nederland en Australië twee keer gelijk en één keer wist Australië te winnen. Dat was in het Philips Stadion, tijdens een oefenwedstrijd in 2008. In 2009 eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Aan de weersomstandigheden kan het niet liggen vanavond voor Nederland. Het belooft namelijk prima voetbalweer te worden in Porto Alegre. De voorspelling is dat het een beetje bewolkt is met af en toe wat zon. Het blijft verder wel droog en het wordt 16 graden.Dat is een stuk aangenamer dan tijdens de eerste wedstrijd tegen Spanje.

Nederland speelt tegen Australië vermoedelijk opnieuw aan in de 1-5-3-2 formatie, net als tegen Spanje. Dat betekent dat Louis van Gaal zijn opstelling niet zal aanpassen. De eerdere berichtgeving dat Jeremain Lens de vervanger zou zijn van Ron Vlaar was slechts een rookgordijn.

Doelman Cillessen zal dus opnieuw Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind voor zich zien. Op het middenveld staan opnieuw Jonathan de Guzman, Nigel de Jong en Wesley Sneijder. Superduo Arjen Robben en Robin van Persie zullen weer voor de goals moeten zorgen voorin. De complete vermoedelijke opstelling van Oranje vind je hier.

Australië – Nederland wordt vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd gespeeld, in Brazilië is het op dat moment 13.00 uur.

De feiten over Australië – Nederland op een rijtje

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Australië
Wedstrijdtype: Groepswedstrijd
Aanvang wedstrijd: 18:00 uur
Plaats: Porto Alegre
Op TV: Nederland 1, 17:00 uur
TV-commentator: Jeroen Grueter
Laatste wedstrijd: Oefenwedstrijd op 10-10-2009 (0-0 gelijkspel)
Statistieken: 0x gewonnen , 2x gelijk, 1x verloren