Vlag van Nederland

Samenvatting Australië – Nederland WK 2014 (2-3)

WK 2014 Door op 18 juni 2014 om 19:51 uur

Groepswedstrijd Australië - Nederland Australië - Nederland © meemetoranje.nl

Zie hier de samenvatting Australië – Nederland (2-3). De wedstrijd tussen Nederland en Australië is in Porto Alegre geëindigd in een moeizame 2-3 overwinning voor het Nederlands elftal.

De eerste twintig minuten had Oranje het lastig met Australië, dat vroeg drukte zette en de passing voor Oranje lastig maakte. In de 20e minuut was het echter Arjen Robben die profiteerde van een fout van Australië en de 1-0 voor Nederland binnenschoot.

Meer over

Australië reageerde direct en met een weergaloos doelpunt zorgde Cahill voor de 1-1. De knal van de Australiër deed zelfs denken aan de prachtgoal van Van Basten in ’88.


De video’s zijn van deze site verwijderd, klik op de tekstlink voor de video’s: De 1-0 van Arjen Robben en direct daarna de 1-1 van Cahill.

Oranje maakte het zichzelf ook in de tweede helft moeilijk en Australië versierde een penalty door hands van Janmaat. Dat betekende de 2-1 voor Australië. Gelukkig was het niet veel later een goal van Robin van Persie waarmee hij Nederland alweer op gelijke hoogte zette.

Memphis Depay kende een geweldige invalbeurt. Na de assist bij de 2-2 maakte hij er zelf met een afstandschot 2-3 van:

De complete samenvatting Australië – Nederland zie je hier.