Vlag van Nederland

Bondscoach Mexico: ‘We gaan voor de finale’

WK 2014 Door op 29 juni 2014 om 10:28 uur

Mexico zal er vanavond alles aan doen om Nederland te verslaan in de 8e finale van dit WK. Bondscoach Miguel Herrera ziet Oranje als een obstakel, op weg naar de finale, want dan pas is hij tevreden, zo zegt hij tegen Mexicaanse El Universal.

“Natuurlijk ben ik gelukkig als we Nederland verslaan, omdat we weer een ronde verder zijn en een volgende kans hebben meer geschiedenis te schrijven. Maar ik zal dan nog niet tevreden zijn. De minimale maar niet de belangrijkste doelstelling was om een vijfde WK-duel te halen. Maar het lijkt erop dat hoe meer we daarover spreken, en we dus geschiedenis schrijven, we daarna net zo goed naar huis kunnen gaan. Maar we zijn hier niet gekomen voor alleen een vijfde wedstrijd.”


Meer over

Herrera blaakt na de sterke groepsfase van zijn land van het zelfvertrouwen. “Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg de kwaliteiten en de wil heeft om tot zeven duels te komen”, zo zegt hij vol goede moed. “Ik ben er ook van overtuigd dat na het weekend er buiten Mexico anders wordt gekeken naar ons.”

Herrera zegt geen angst te hebben voor het Nederlandse superduo Van Persie en Robben: “Onze verdediging heeft het tot dusver uitstekend gedaan. We slikten nog maar een tegengoal en dat was bij een 3-0 stand tegen Kroatië”, aldus de coach die denkt dat Mexico beter tegen de hitte in Fortaleza kan dan Nederland. “Ik denk dat de weersomstandigheden in ons voordeel zijn. ‘We zijn heel fit, daar moeten we ons voordeel mee doen.”

De bondscoach van Mexico heeft ook mooie woorden voor Van Gaal: “Ik wil mezelf niet met hem vergelijken. Hij heeft zijn eigen stijl en ik ook: hij doet het rustig en ik heb het idee dat mijn aanmoedigingen de spelers helpen. Van Gaal is enorm ervaren en heeft al vele successen beleefd. Ik ben blij op mijn eerste WK tegen coaches als Louis van Gaal en Felipe Scolari uit te mogen komen.”