De wedstrijd Nederland – Mexico betekent vanavond de 100e interland van Dirk Kuyt voor het Nederlands elftal. Net als tegen Chili afgelopen maandag zal Kuyt tijdens zijn 100e interland op de linksbackpositie staan.

Bijna tien jaar geleden maakte Dirk Kuyt zijn debuut voor het Nederlands elftal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Liechtenstein. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de selectie van Oranje.

Van de 99 duels tot nu toe kon Kuyt 66 keer juichen, dat betekent dat twee derde van zijn wedstrijden in winst omgezet werden. 21 keer werd het een gelijkspel en slechts twaalf keer in tien jaar moest Kuyt een nederlaag slikken.

In totaal speelde Kuyt zes wedstrijden op EK’s en 11 op Wereldkampioenschappen. Hij scoorde 1x op een EK en 1x op een WK. In totaal scoorde hij tot nu toe 24 keer in het shirt van Oranje. Hoogtepunt en ook gelijk dieptepunt was de finale van het WK in 2010, Kuyt stond in de basis tijdens dat duel maar werd gewisseld en zag vanaf de bank dat Nederland verloor door een goal van Iniesta.

Zie hier Kuyt z’n mooiste goal voor Nederland, in het duel met Hongarije:

En een doelpunt van Kuyt tegen San Marino: