De spelers en bondscoach waren natuurlijk dolblij na, opnieuw, een heroïsch duel van Nederland tegen Mexico. Ze verschenen na de wedstrijd bij de NOS. Bekijk hieronder de reacties van Nederland – Mexico terug!

“Normaal gesproken wil ik altijd schieten”, vertelde Arjen Robben over het moment dat de strafschop gegeven werd en Nederland de winst voor het grijpen had bij een 1-1 stand. “Ik had de penalty zelf veroorzaakt, maar Klaas-Jan was nog fris. Hij is echt een klassespits. Dit was het moment van Klaas-Jan. Dik en dik verdiend. We doen het met z’n allen. Ongelooflijk, vijf minuten voor tijd lagen we er nog uit. Wat we met deze ploeg presteren: ik ben echt zo trots. We vechten en we blijven gaan. Was het niet gelukt, dan hadden we onszelf niets kunnen verwijten.”

Robin van Persie sprak van een ‘loodzwaar duel’. “We waren er steeds dichtbij”, vond hij. “Maar hadden dan net het geluk niet. Op het laatst wel. Het was moeilijk om rustig te blijven. Je wilt naar voren, maar ook de ruimtes niet te groot maken. Het weer speelde ook mee, het was gigantisch zwaar.”

Klaas-Jan Huntelaar kwam er in als pinchitter en groeide uit tot de held van de wedstrijd door de winnende strafschop binnen te schieten. “Zo laat erin komen en dat het dan lukt. Dat is fantastisch”, vertelt hij. “Arjen Robben pakte de bal eerst, maar hij vroeg aan mij of ik hem wilde nemen.” Over zijn strafschop: “Ik heb er laatst een keer eentje gemist, dus toen ik klaar stond kwam er toch wel wat druk op. Ik wist dat keepers hier altijd naar een hoek gaan, maar ik had niet de moed om door het midden te schieten.”

Bondscoach Louis van Gaal tenslotte was vooral tevreden over de teamspirit. “Ik ben blij dat het weer gouden wissels waren”, zei hij. “Als de spelers zo’n spirit tentoon kunnen spreiden, dat is fantastisch. En dat in deze hitte, dat kan je je bijna niet voorstellen.”