Klaas-Jan Huntelaar was de gevierde man tegen Mexico afgelopen zondag. Hij gaf de assist op de 1-1 en schoot zelf vanaf elf meter de penalty binnen die beslissend was om de volgende ronde te halen.

Huntelaar beschreef het mooiste moment uit zijn carrière: “Het was het mooiste moment uit mijn carrière”, zei Huntelaar tegen NU.nl. “Juist omdat het voor het Nederlands elftal was en op een WK. Een jeugd-EK winnen is leuk, maar dit is toch wat anders.”

Huntelaar vond de assist met zijn hoofd op Wesley Sneijder nog belangrijker: “Die assist was nog het belangrijkste, want zonder die gelijkmaker hadden we eruit gelegen. Dat moment beleefden we zo intens, het was een explosie van vreugde en adrenaline, waardoor we ook het gevoel kregen dat we het in de reguliere negentig minuten nog konden beslissen.”

Huntelaar weet dat hij zijn rol als pinchhitter te danken heeft aan de basisplaats van Kuyt. “Dirk ging mee naar dit toernooi als pinchhitter. Als er nog maar één wissel te gaan was en hij zat nog op de bank, dan was hij als pinchhitter het veld in gekomen.”

Huntelaar legt uit: “Ik geld meer als vervanger voor als Van Persie geblesseerd is of wat dan ook. Maar omdat Kuijt al speelde, kon ik dus ook meedoen. Het belangrijkste is dat we telkens een ronde doorkomen, laten we daar eerst naar kijken. Maar ik wil altijd… veel. Tegen Costa Rica hoop ik dus ook weer in te vallen en belangrijk te zijn.”