Het Nederlands elftal is vandaag weer teruggekeerd in Salvador, waar de ploeg het toernooi ook begon met het duel tegen Spanje (5-1 winst).

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kwam donderdag om 13.15 uur Braziliaanse tijd (dat is 18.15 uur in Nederland) aan bij het Catussaba Resort aan de kust van de Braziliaanse stad, waar Oranje tot en met zaterdag zal blijven.

Oranje is met al zijn spelers afgereisd naar Salvador, inclusief de geblesseerde middenvelders Nigel de Jong (lies) en Leroy Fer (hamstring). Oranje speelt aanstaande zaterdag om 22.00 uur Nederlandse tijd in de Arena Fonte Nova de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica.

Het Nederlands elftal zal donderdagavond nog een besloten training afwerken in Salvador. Tijdens die training zal Van Gaal vermoedelijk trainen in de opstelling die hij tegen Costa Rica zal gebruiken. Onduidelijk is nog of de bondscoach vasthoudt aan het 5-3-2-systeem, of dat hij toch kiest voor de 1-4-3-3-formatie waarmee Oranje ook al een paar keer succesvol was.

Als Oranje zaterdag na Mexico ook van Costa Rica weet te winnen, speelt de ploeg van Van Gaal woensdag in São Paulo de halve finale tegen Argentinië of België.