Bondscoach Louis van Gaal heeft tijdens de persconferentie in Salvador nog niks losgelaten over de opstelling van Nederland tegen Costa Rica.

De bondscoach trainde donderdagavond met zijn team achter gesloten deuren en ditmaal was die training ook echt besloten. De afgelopen keren werd de opstelling al vroegtijdig bekendgemaakt door de Nederlandse media, maar ditmaal werden zij bij het stadion vandaan gehouden door de Braziliaanse politie.

Van Gaal kan daarom in het diepste geheim toewerken naar de wedstrijd Nederland – Costa Rica. Het enige dat hij zei over zijn opstelling: “Dat is strikt geheim. We hebben eindelijk echt besloten kunnen trainen. Ik vind dat zoiets altijd moet zijn. Ik ga dus niets onthullen.”

Van onderschatting is volgens de bondscoach geen sprake, ondanks dat de buitenwereld denkt dat Oranje het klusje wel even klaart: “Maar denk maar niet dat wij Costa Rica onderschatten, Het doel is veel te hoog en te groot. De spelers vinden dit het hoogste podium, dan gaan ze echt niet een tegenstander onderschatten.”